Weddenschappen op paardenraces

Paardenraces zijn waarschijnlijk één van de oudste disciplines in onze geschiedenis en toch blijven ze sportliefhebbers, gokkers en showbezoekers bekoren. Of je nu meer houdt van vlakke races of drafraces, Circus biedt je de mogelijkheid om alle bijeenkomsten van de dag live te volgen vanuit het comfort van je eigen huis. Om je te helpen bij het plaatsen van de beste weddenschappen op paarden met de beste noteringen, hebben wij alles wat je moet weten over de turfwereld voor je verzameld.

Hoe plaats je een paardenraceweddenschap?

Kies allereerst je paardenrace. Er vinden per dag overal ter wereld meerdere races plaats. Je kan bijvoorbeeld wedden op de R2C3, ofwel op de derde race van de tweede bijeenkomst van de dag. Let goed op de discipline van de race die je hebt gekozen, want een vlakke race is heel anders dan bijvoorbeeld een trailerdrafrace. Controleer ook de soort grond (zand, gras, klinkers ...) en de toestand ervan. De staat van het terrein varieert van erg licht tot zeer zwaar. Het is een cruciaal element bij het plaatsen van je weddenschappen, aangezien niet alle paarden hetzelfde vermogen hebben om op een lichter terrein (hardere ondergrond) of zwaarder terrein (een zachtere ondergrond) te lopen.

Kies vervolgens de paarden waarop je wilt wedden. Het kiezen van het juiste paard is geen gemakkelijke taak, je moet op veel details letten. Start met kijken naar de kenmerken en de laatste prestaties van de paarden, dit wordt ook wel de prestatie of de vorm genoemd. Die gegevens zullen je ook helpen bij het bepalen of een paard geschikt is voor de race die het gaat lopen en of het je een winnende weddenschap kan opleveren. Heeft het paard eerdere races gewonnen? Heeft het paard hoefijzers of niet? Wie is de trainer? Het zijn allemaal elementen waar je op moet letten om te weten of je op het juiste paard wedt. De laatste hint om het resultaat van de race te voorspellen is natuurlijk de noteringen op het paard. Hoe lager de notering is, hoe meer kans het paard heeft om te winnen. Zet jij in op de grote favoriet of steun je de outsider?

Zet gewoon in op je type paardenraceweddenschap en kies de inzet die je op het spel wilt zetten. Je hoeft alleen nog maar de race te bewonderen in livestreaming

Verschillende types paardenraceweddenschappen

De vlakke races zijn galopraces zonder sprong van 900 tot 4.000 meter. Het eerste paard profiteert van de beste startpositie.

In de galopraces met hindernissen komt de snelheid en flexibiliteit van de paarden samen. De baan is bezaaid met heggen, hindernissen of bassins die het paard dient te overbruggen.

Tijdens de drafraces probeert de jockey op zijn paard als eerste de paal te bereiken. Deze races bedragen tussen de 1.800 en 3.000 meter.

De trailerdrafraces komen het meest voor en zijn vergelijkbaar met drafraces, maar de jockey neemt plaats op een karretje met 2 wielen, ook wel een sulky genoemd.

Meerdere mogelijkheden voor paardenraceweddenschappen

We bieden een breed aanbod op paardenraceweddenschappen. Of je nu op één of meerdere paarden wilt wedden of dat nu in de juiste volgorde is of niet, wij hebben het weddenschapstype dat bij je past.

 • Winnend enkelvoudig: als je denkt dat jouw paard de enige grote winnaar van de race zal zijn.
 • Geplaatst enkelvoudig: als jouw paard bij de eerste 3 eindigt en er zijn minstens 8 deelnemers, heb je gewonnen!
 • Winnend duo: wed op de 2 paarden die op de eerste 2 plaatsen eindigen, ongeacht wat de volgorde is.
 • Geplaatst duo: kies 2 paarden die bij de eerste 3 eindigen.
 • Trio: kies de 3 paarden die volgens jou als eerste de finishlijn over komen ongeacht wat de volgorde is.
 • Quinté: kies de 5 paarden die volgens jou als eerste de finishlijn over komen in de juiste volgorde.
 • 2op4: wijs 2 paarden aan die bij de eerste 4 eindigen ongeacht wat de volgorde is.

 

Een kleine begrippenlijst over de turf

Het vocabulaire uit de paardenracewereld kan op het eerste gezicht verwarrend lijken. Daarom hebben wij een kleine begrippenlijst samengesteld met de belangrijkste termen die je zal tegenkomen als je een paardenraceweddenschap plaatst.

 • Basis: het basispaard is het favoriete paard waarop de wedder zijn of haar weddenschap baseert.
 • De koorde links/rechts: de uitdrukking 'de koorde links' of 'de koorde rechts' geeft de richting aan van de bochten in de race. Dit is een belangrijk element bij het plaatsen van je weddenschappen, omdat paarden ook links- of rechtshandig zijn en zich daarom bij bepaalde races beter zullen voelen.
 • Driver: de jockey die op een sulky plaatsneemt in plaats van op het paard.
 • Renstal: een renstal wordt vertegenwoordigd door minimaal twee paarden die aan eenzelfde race deelnemen en aan eenzelfde eigenaar toebehoren.
 • Handicap: een handicap is een fictieve waarde die wordt toegevoegd aan een concurrent indien de winstkansen te verschillend zijn. Dat helpt om het evenwicht in de noteringen te herstellen bij de start van de race.
 • Bijeenkomst: een bijeenkomst komt overeen met alle paardenraces die in dezelfde hippodroom op dezelfde dag worden gehouden.
 • Opbrengst: verwijst naar de totale winst die de wedder kan winnen aan het einde van de race afhankelijk van zijn of haar inzet. De opbrengst staat los van de notering. Of de notering hoog of laag is, heeft geen invloed op je winst.
 • Rating: de notering die aan een paard wordt toegekend afhankelijk van een specifiek aantal criteria om te voorkomen dat er 2 paarden meedoen waarvan de noteringen te verschillend zijn.
 • Sulky: een klein karretje waarop de driver plaats neemt tijdens een trailerdrafrace.
 • Turf: deze term wordt gebruikt voor het terrein waarop paardenraces plaatsvinden en wordt daarnaast ook gebruikt voor alles wat met paardenraces te maken heeft.
Mijn e-mailadres
Voer een geldig e-mailadres in
Weet je niet meer welk e-mailadres bij je account hoort ? Neem contact op met onze klantendienst.
Algemene gebruiksvoorwaarden

Onze algemene gebruiksvoorwaarden zijn gewijzigd. Accepteer deze om verder te spelen en wedden.

Wettelijke stortingslimiet van € 500

Sinds 6 april vraagt de Kansspelccommissie spelers om elke website die zich niet aan de regels van de stortingslimiet houdt aan te geven. Ze vermeldt dat er 'momenteel geen enkele verhoging van deze limiet kan worden toegestaan'.

Circus.be wil deze regel toepassen zonder de spelers te bestraffen, omdat de situatie te wijten is aan het onvermogen van de Kansspelcommissie om een verificatiesysteem bij de Centrale voor kredieten aan particulieren in te stellen. En dat, ondanks dat er een termijn van 18 maanden is verstreken na de publicatie van het koninklijk besluit van 25 oktober 2018.

Om de spelers niet te bestraffen, kunnen zij die dat wensen aanvraag om de stortingslimiet te verhogen indienen. De spelers die met de documenten van de website van de Centrale voor kredieten aan particulieren kunnen aantonen dat zij niet als wanbetaler geregistreerd staan, zullen hun stortingslimiet van € 500 kunnen verhogen op basis van het koninklijk besluit van 25 oktober 2018.

In deze context hanteren wij het volgende principe:

 • Als je al op onze website bent ingeschreven en je jouw 'wettelijke' limiet al hebt uitgeschakeld, verandert er niets voor je. Als je wilt, kan je de 'wettelijke' limiet heractiveren op de pagina met je persoonlijke instellingen. Deze limiet kan niet meer worden uitgeschakeld zonder dat je een bewijs aan levert dat aantoont dat je niet ingeschreven bent als wanbetaler bij de Centrale voor kredieten aan particulieren.
 • De wet schrijft een stortingslimiet van 500 euro per week voor. De speler kan deze limiet vrij verhogen mits een coolingdownperiode van 3 dagen en op de voorwaarde dat de speler niet bekend staat vanwege achterstallige betalingen in het bestand van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank van België (art. 6 van het Koninklijk Besluit van 25 oktober 2018).
 • Spelers kunnen deze limiet in alle gemak verhogen via de stortingspagina of de instellingen van hun account.
 • Als je je net geregistreerd hebt op onze site en je wilt de 'wettelijke' limiet uitschakelen, dan moet je ons een bewijs sturen dat je niet als wanbetaler geregistreerd staat bij de Centrale voor kredieten aan particulieren.
 • Als je buiten het Koninkrijk België woont, ben je niet aan deze controle onderworpen. Als je besluit, of besloten hebt, om de 'wettelijke' limiet uit te schakelen, verbind je je ertoe om verantwoord te spelen en aanvaard je dat wij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld, omdat wij niet in staat zijn om te voldoen aan het hierboven genoemde Koninklijk Besluit.

Indien je je stortingslimiet wenst te verhogen, kan je de link naar de procedure gemakkelijk terugvinden op de pagina met je persoonlijke instellingen.

Daarnaast willen we je eraan herinneren dat onze site persoonlijke limieten per dag, week en maand aanbiedt. Deze limieten kan je na een periode van 72 uur aanpassen om je te helpen op een verantwoorde manier te spelen.

We willen je er ook aan herinneren dat je jezelf een gokverbod kan opleggen bij onze landbased speelhallen en casinos,op onze websites of de website van de Kansspelcommissie via een registratie in het EPIS-systeem.

Als je wilt beoordelen of je gokgedrag problematisch is, test het dan op http://gokhulp.be/

Je hebt jezelf momenteel uitgesloten

Op jouw verzoek ben je voor een periode van 6 maanden uitgesloten van onze website.

Neem, om deze zelfuitsluiting te annuleren, contact op met onze klantenservice.

Bepaal je winstkansen
Mijn Coins: 0
NaN
kans
Coins op het spel
0 coin
Max. beschikbaar:  0
Zet je maximumaantal coins in (null)